iklan nuffnang

aie & ain

Daisypath Anniversary tickers

my lil' Aydan

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, December 21, 2011

milkAdeal

Olla ladies~~

as usual, during leisure time, mmg I suka sgt baca blog artis...1 of my favourite is beautifulnara, b4 that belum terlambat utk wish kat abg nara n his wife congrates since his wife also pregnant rite now, but not sure how month old...I dh start terLIKE when he post about buku 'My 1st year' ni... a.nara ada bg tau yg nnt milkadeal akan buat promotion at the end of his entry....



tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......hari yg ditunggu2 telah pn tiba...i mmg join group milkadeal ni..i ada post kat fb kalau ada sapa2 nak bg hadiah kat i ke kn...but x da response pn..pity me;(((( but never mind, I dgn rela hati membeli utk cinonet dlm perut ni as a present for him... hope cinonet ni akan suka and blh la bt kenangan kan bila dh besar nnt....


click here the promotion from milkadeal






apa yg menarik dlm buku ni??????????????????? credit to beautifulnara blog and milkadeal





the front page..


boleh letak gambar mummy+daddy= baby


journey during preggy time ;)))



monitor perkembangan bayi for each month and do some note also space for the cute picture ;)))


ruang utk letak favourite picture...sgt menarik kan...hehehe (mode verangan dh tiba)







p/s:untung jadi anak mummy ;)))hehehe

Tuesday, December 20, 2011

bedung moden

Olla ladies~~

next week dh start study week for my student, so I busy utk settlekan menanda all those lab reports yg byk sbb by next week students dh nak tau carry mark b4 their final...so, smlm I dgn gigih msk kn mark mrk and send to the penyelaras subject...

while dh hbs smua keje tu, I pn menggoogle la pasal bedung moden...actually I dh beli bumble bee's receiving blanket last week at mom's care JJ malacca, but I still itchy to find the modern 1...hehehe

I bought this 3 types of receiving blanket from bumble bee...






then I terjumpa ini pula;))))






Original Woombie





Summer Woombie Strawberry Lime



Woombie Leggies



Convertiblle Woombie



that called woombie(name taken from the word worm)...it look very cool rite???? so, for the m2b that interested kindly visit to Honey Kids and Baby Centre or the fb.... then I told aie about it, and showed him the video how to use it....when he saw how cool using this woombie, he approve if I want to buy it ;)))) lucky to my cinonet...u gonna use this woombie...cant wait to receive mine....hehehe now they have 10%discount for the summer woombie and it very easy and fast response deal...im lovin it (tiru mcd punya ayat)






p/s: semua brg rasa nak beli...hehhee

Monday, December 12, 2011

kejadian 12/12

Olla ladies~~

smlm mmg sehari suntuk I agak busy yea...pagi ada test lab for my digital control student...adoyai, soalan senang pn ada yg x blh jawab...kesian pn ada, tp nak kesian pn x blh sbb lab test ni penting utk tahu keupayaan student terhadap lab2 yg mrk jalankan b4 this...kalau x, tau nak balik awal je kalau dh siap lab...bukan nak explore ke apa...haish, budak2 zaman skrg ni....opsssss I kalau membebel mmg no 1...hehehehe

ptg nyer, I ada appointment kat KK...masa dtg, I org no 3, ok la dtg ptg x ramai, b4 this dtg pagi, mak ai, ramai giler m2b yg check kat KK ni...actually I ada citer yg kelakar jgk la kat KK ni...

1st session:kaunter pendaftaran mcm tu
jururawat pelatih suruh I naik dkt penimbang berat tu, then dia kata ok, berat puan 84kg...glupppp biar betul (dlam hati dh risau sbb smlm timbang kat umah baru 81 kg)....lepas tu duduk dpn dia plak nak ambil tekanan darah, 120/80 mcm tu bacaan dia...ingt2 lupa plak, buku merah dlm kete...hehehe lepas tu nurse bagi kertas and botol utk sya pee then hantar ke farmasi...pergi toilet, settle kan apa yg patut...


2nd session: farmasi
dkt sini, sya letak botol urine dkt box kanan, then kertas putih kat box kiri smentara nurse kat dlm tu panggil..sbb x ramai org, baru je duduk dh kena panggil...duduk dpn dia plak...siap ckp, nak cucuk kat jari manis yea sbb last month jari tengah x keluar darah...dia snyum2...skali cucuk kat jari manis, darah x mau keluar...ya ampunnnnnnnnnnnnn then dia letak lagi cecair apa ntah kat kapas t,u dia cucuk kali ke 2 yea, kali ke 2 kat jari manis tu....uwaaaaaaaaaaaaaa sya bc bismillah byk2, then nurse tu kata, ala, jauh dari nyawa pn, bukan sakit...uhuhuhuhu...nasib hb naik, hb=13.7, so sakit tu x terasa la...blh senyum lebar ;))))))))))

3rd session: consultation dgn jururawat
mula2 dia suruh baring,check kaki kalau ada bengkak (eh, betul ke ayat ni) then dia tanya ada x timbul urat dkt betis...sya ckp x da...dia pegang2 perut then ukur rahim kalau x silap, dari atas sket pusat ke bawah...then nurse tanya dh rasa pergerakan bby, sya kata, kadang2 ada rasa...dia check jantung pakai alat yg simple je, dpt dgr degupan jantung bby, nurse ckp, degupan jantung baby normal...alhamdulillah ;))) lepas tu, duduk kat tmpat yg disediakan, nurse briefing pasal keperluan bersama bayi...then yg lain x dgr sbb nurse tu ckp slow je...dh agak berumur pn...hehehe dia citer plak pasal hb, dia kata jgn bg turun sampai 11 sbb 11 adlah border line... nurse advise mkn benda2 yg berkhasiat la, lepas tu dia kata,hari ni ada cucuk kancing gigi.... gulpppppppp lagi....ok2, sbb hari tu ada baca blog aty, dia pn baru je lepas cucuk kancing gigi...kira dh bersedia la....sebelum nak keluar tu, sudden nurse tgk berat, "eh,kenapa berat awak ni naik mendadak yea? sblm ni 79kg, hr ni 84kg" saya pn jwb la" ntah la nurse, smlm sya tmbang kat rumah baru 81kg"...lama dia diam, then dia ckp, ok2 jom keluar, kita timbang balik...fuhhhhh lega, harap2 mmg ralat paralaks la yg jururawat pelatih tu buat....so naik lagi skali, nak tau berapa berat sya....
?
?
?
?
?
?
?
?
?
hehehehe 82kg....so far masih dlm range berat tu and x naik mendadak...nurse tu geleng kepala sambil membebel " apalah budak2 ni buat keje".....lepas tu terus dia ajak masuk bilik utk injection....nurse kata x sakit, tp jarum panjang kot....adoyai....harap2 x sakit....then dia tanya, dh sedia, sya baca bismillah kuat2 lagi...hehehe nak bg hilang nervous...alhamdulillah x skt pn,nurse kata lenguh untuk 2,3 hari, jangan tuam ke apa...biar je, nnt baik sndiri.....

sblm balik, p jumpa nurse lain plak utk next month appointment plak....9.1.20012 my next appointment....nnt time tu kena cucuk kancing gigi utk dos ke 2 plak...sbb 1st bby mmg kena 2 kali cucuk yea kawan2....gitu la kisah sya di kk smlm...mmg terkejut noks bila tau berat tu 84kg...mmg down kot sbb naik dkt 5kg, mau terkejut nurse tu...sbb bulan sblm tu pn mmg jumpa dia time briefing tu....eh, briefing ke nama dia? ha, lantak la....asal sampai maklumat nyer...heheheh





p/s: masih mencari2 keperluan baby time YES ni......



Tuesday, December 6, 2011

sterilizer

Olla ladies~~

time rehat mcm ni, I suka google something yg penting for baby...hari ni I berfikir2 utk mencari sterilizer yg sesuai and within my budget...almaklumlah, smua nak pakai duit...drpd experience my friends, ramai yg ckp, sterilizer ni penting, kalau warmer, x nak pn x pa, panaskan pakai air panas biasa, lagi cpt...kalau sterilizer yg ada skrg ni x pyh la kita nak rebus2 mcm dolu2...hehehe

antara sterilizer yg I survey....


1. Jingle Jungle - Electric Steam Steriliser from e-mumshop.com

RM119.90 to RM 95.50



2. Little Bean: Bottle Steriliser B819 from mybbstore

RM
129.90 to RM 99.90


3. Autumnz - Electric Steam Steriliser from e-mumshop.com

RM129.90 to RM100.00





4. Philips Avent: Express Electric Steam Steriliser (3pin) - BEST BUY from mybbstore

RM
289.00 to RM 179.00




5. Tommee Tippee: Closer To Nature Electronic Steam Steriliser with BPA Free Bottles Pack from mybbstore

RM
429.90 to RM 343.92



p/s: i jeles ngan blogger aty sbb dia dpt sterilizer ni dgn harga rm210...huhuhu untung sgt aty ni tau....kalau i dpt dgn harga mcm u dpt tu, sure i pn sawan jgk....hehehe kidding ;))))





6. mOmma: 2 in 1 Digital Sterilizer & Warmer from mybbstore

RM 398.00 to RM 338.30






i need ur help la bloggers out there...kalau sapa ada experience, yg mana sterilizer yg ok and worth it...plz!!!!!!!!!!!!!








p/s: YES membuatkan smua benda nak beli...hehehe

kepentingan HB ketika hamil

Olla ladies~~

sejak I tau I pregnant, my mum sgt alert pasal my hb...everytime I p check KK, she will ask me about my HB...so far, alhmadulillah, masa 1st time check at 11 weeks of my pregnancy, my hb=14... then time raya haji hari tu, I suffer sakit telinga, ada lah dkt 3 hari lost appetite utk mkn, then following week check KK, hb=12.9...turun sket but nurse ckp still tinggi...so, tunggu la next week 12.12 my next appointment dgn KK plak...


HB penting pada setiap stage kandungan...refer to this blog


Kesan kepada bayi :

1. Kandungan kurang dari 5 bln (<20 minggu)
Pada masa ini bayi sedang melalui proses organogenesis i.e pembentukan organ2 seperti kepala, tangan, kaki, jantung, otak, dan anggota2 lain. Jika darah kurang pekat (<11g/dl), jika jantung tidak terbentuk dgn sempurna, bayi akan gugur. Jika jantung dpt dibentuk tetapi darah terlampau cair bayi mungkin hidup tetapi cacat(eg. tiada kaki & tangan dgn sempurna). Jika bayi sempurna sifat tetapi darah cair akan melambatkan pembentukan otak bayi, mungkin bayi akan selamat di lahirkan tetapi kurang pandai.

2. Kandungan 5 bulan ke 7 bulan (20-28minggu)
Ketika ini bayi kita telah sempurna pembentukan sifat dan anggota badan tetapi jika Hb terlalu kurang bayi tidak dapat berdenyut dengan baik dan akhirnya bayi boleh mati dalam kandungan.

3. Kandungan 7 bulan ke atas(28-40 minggu)
Sifat bayi telah sempurna dlm usia begini tetapi jantung bayi masih bergantung pada kepekatan darah (Hb). Jika Hb terlalu cair/rendah (<9g/dl), jantung tidak kuat dan ada risiko untuk bayi mati dalam kandungan. jika jantung mampu bertahan tetapi anggota badan lain dapat sedikit, bayi akan lebih kecil saiznya tetapi mungkin selamat dilahirkan.




Kesan kepada ibu :

1. ibu akan cepat berasa letih, kadang2 akan mengalami sesak nafas, pening2 dan rasa nak pitam, jantung bergerak laju/rs berdebar2(palpitation)

2.Jika semasa mengandung atau semasa bersalin ada kehilangan darah, darah akan bertambah cair dan ini boleh membawa kepada kerosakan jantung, paru2, buah pinggang dan boleh membawa maut.





Cara terbaik untuk menambahkan darah :

1. makan hati ayam stp hari samada goreng atau masak

2.makan makanan laut, kerang, ikan bilis-boleh juga ttp x secepat makan hati ayam utk naikkn hb

3.makan pil/vitamin tambah darah (yg KK bagi) mengikut kuantiti yg ditetapkan...

4. jgn mkn pil tmbah darah dgn air susu (ex:teh susu, kopi susu etc) krn ia akan mengurangkan penyerapan vitamin tersebut...




Cara pemakanan saya :

1. makan kurma at least 7 biji setiap hari bersama raisin, badam, and campuran kekacang.

2. makan buah jambu batu seminggu 3 atau 4x...mmg my favourite...

3. mkn dgn seleranya (syiok sndiri punya petua) hehehe








p/s: m2b, sila pastikn hb kita semua tinggi yea ;)))

Monday, December 5, 2011

seek and hide

~~Olla ladies~~

last weekend hubby and I went to the metro clinic for monthly check up and scanning part...actually im also done with the KK but if the pregnancy going smoothly, its gonna be checking on the HB and the urine only...for sure m2b so excited to do the scan part rite...

at 1st, im asking the doctor about obimin, either I can start with it rite now or not, since the KK only gave me asid folic and iron..may be because my HB is good which is 14, so they just proceed with it...

as usual, during scanning, the doc measure the baby's head, hands, legs and the back bone...its seem good and all the measurement equal to 21 weeks...the baby's weight is around 400gram..too tiny i think.. the doc ask me either i can feel the kicking from the baby.. i can feel it since last week and it will obviously if im hungry,the baby will kick here and there...so cute...;))))

the best part while waiting to see the gender...the baby keep kicking and doing somersault ( as the doctor said since the baby keep moving)... aie and I so happy to see the bby doing active in my tummy...aie so excited saying the bby kicking actively...hehehe after waiting, and the doc zooming to the private part, but the baby still want to do an element suprise to the parents, hehehe the baby lying horizontal...bby, please behave and we luv u so much...

before ending the scan session, the doc said " its hard to say, but it might be baby.......

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




for fun, not the actual ultrasound photo ;)))



boy or girl will be fine for us...for this time being, its gonna be BOY...aie jr...hehehe






p/s: cant wait to do 4d scan at 28 weeks ;))))

Tuesday, November 22, 2011

DIY baby booties and loafers

Olla ladies~~

last tuesday, johor cuti since hari keputeraan DYMM sultan Johor...so I just lepak kat melaka dari jumaat sampai la selasa...isnin apply cuti rehat...sambil2 tu usha2 blog utk isi kebosanan di rumah sbb hubby keje mcm biasa....

taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, bila I terpandang blog liyana scr talked about her DIY doing the baby booties and loofers....ya ampun, sgt cute ok....sila jenguk ke blog dia utk lihat her DIY....sgt menawan hati I ok....selain tu, ada lagi bakal2 m2b mcm afie dan ekin yg gigih juga DIY smua ni...kalau nak tgk hasil nyer pergi jg ke blog mrk...sgt kreatif ok.... thumbs up!!!!!!!!!!


so, mummy-to-be ni pn dok la google sana sini utk menjadikan impian m2b ni tercapai...so, dgn gigih nyer, upload la dari heatherbaileydesign dan time hubby balik keje I ajak dia cari kain felt kat area melaka ni...nasib ada kat melaka raya, tp x byk choice color...so I just shoose black and white for the save...

I x rajin utk tgkap gmbr since smua blog di atas dh letak how they DIY the booties, so I just nak tunjuk hasil kerja tgn keras I ni....hehehe




jeng...jeng...jeng...






masih memikirkan deco yg ingin dihasilkan bila dh tau gender baby.....senyum2 sambil pegang booties and loafer tu...cute sgt2 (perasan)....lepas ni nk buat pattern lain plak....hehehehe




kalau anda smua nak cuci mata blh pergi ke flickr:bitty booties mmg seriously rambang mata la tgk all of the deco...i pun tgh mencari idea for mine...ehehehe





p/s:mana nak cari kain felt yg cantik2 area batu pahat and melaka?

Wednesday, November 16, 2011

1st trimester - DONE

Olla ladies~~

lama rasa nyer x update blog since I'm positively pregnant...so far, the pregnancy process goes well just ada time awal2 tu time baru 6 weeks ada bleeding sket...mmg risau+takut smua ada sbb that time bila scan just nmpak kantung only but the heartbeat x da lagi..Dr advise to come 2 weeks later...


I mmg x da morning sickness + sakit2 pinggang mcm nak period, just I noticed yg I dh delay period for a week...i told aie about it...dia pn diam, sudden dia ckp, jom check UPT mana tau kot2 preggy kan...time tu baru 1st week puasa kalau x silap I...so bila check -ve, then check esok pagi2 sebelum prepare utk sahur, then -ve juga....end up, aie kata next week awk period ni, kalau x period baru p pku(pusat kesihatan universiti)....

Next week on thursday, I still x period, so awal2 pagi pergi guardian beli UPT lagi...terus sampai ofis gigih test kat toilet ofis...mula2 x keluar pn line tu, dh nak give up, nak buang dh, sudden keluar 2 lines...i snap the pic then send to aie...he call me to confirm about it, aie suruh I p double confirm dkt pku..sampai pku, jumpa Dr, then check air kencing and +ve pregnant for about 5 weeks...Dr suruh datang lagi time minggu ke 7...

actually, baru I tahu time prgnnt ni jgn minum air tebu, guess what, kan time tu bulan puasa, I and hubby pulun beli sampai 2 bungkus lagi...x tau kan, so minum la bagai, then next week nyer ada bleeding, time tu baru ada my aunty ckp air tebu tu tajam...Ya Allah, kuatkanlah janin di dalam rahimku ini...hanya itu yg aku mampu berdoa...aku google, ada yg suruh baca surah (lupa la plak nama dia) dan ayat kursi sambil usap2 dkt perut...mmg sedih sgt time tu...tp mcm dh REDHA juga la...it happen time 6 weeks pregnancy...i p klinik utk scan then Dr ckp, dh nampak kantung but the heartbeat x da lagi since it too early...

I start google pasal miscarriage la sbb I mmg x da morning sickness ke, sakit pinggang ke, yg pasti selera mkn mmg membuak2, I just ingt tu normal la sbb nak period kan...then dari pembacaan mcm ada yg kata may b mmg blh miscarriage....mmg sedih giler...time raya pn x dpt nak happy sgt, even org tau I pregnt but I told them yg hari tu bleeding, so doakan yg terbaik utk I and baby...then time beraya tu mmg rasa cepat letih smua la..tapi gagahkan diri juga time tu...

Seminggu after raya, kira masa tu 9weeks of pregnancy I pergi lagi PKU sbb dh janji nak scan kan...alhamdulillah, dh nampak baby tu and ada HEARTBEAT baby...balik dari PKU I call aie and buat sujud syukur...happy sangat2 time tu...x tau nak kata apa...balik ofis senyum2 tgk gmbar scan (sorry gmbr scan dlm hp smua dh hilang sbb memory card ada problem) huhuhu

Alhamdulillah, sepanjang 1st trimester I mmg x da problem morning sikcness, just ada time muntah sket2 sbb geli mcm tu....pernah aie bawa keta laju, bila dia stop, I muntah sket mcm tu la...x la muntah smpai keluar smua...bby pn mcm fhm, dia tau mak n ayah dia dok jauh tu yg dia behave sgt...I mmg dok dgn kawan2 bujang kat bt pahat, while aie pn sama kat melaka...so bby mmg lgsg x menyusahkan mummy dia...Alhamdulillah, prosess kandungan I dipermudahkan..

Pasal I nak further study pn, I dpt offer untuk intake feb 2012, but that time I dh 8 months, so I buat defferal to july intake...biarlah extend time registration dari nnt nak extend sem kat sana.. kalau pergi bulan july, that time bby dh 3 months...hope bby can cope with the new environment..

Last week on 17 weeks I p scan, time tu 1st time aie tgk bby sbb slalu I scan kat jhor je... alhamdulillah smua ok, Dr ukur kepala, badan, tgn n kaki, then tumbesaran bby mmg ikut EDD yg sepatutnyer...dpt dgr dengupan jantung bby...syahdu pn ada...huhuhu gmbr nnt la I upload...sbb smua ada hardcopy, softcopy x da...hehehe bila I rajin I snap and upload yea...




p/s: bila nak start beli barang bby ni? hehehehe

Sunday, August 14, 2011

alhamdulillah

Olla ladies~~


rezeki ramadhan...syukur tidak terkata, alhamdulillah, ramadhan membawa rezeki ini ;)))









pic credit to pakcik google
sudah pn 6 weeks...hehehe








p/s:doakan smua ok2 belaka....hehehe

Tuesday, July 19, 2011

2 months anniversary



Olla ladies~~

today is our 2 months anniversary, still adapting each other...we are weekend hubby-wifey until I decide where to study...mohon dipermudahkan segala urusan cuti belajar, amin YRA... petang ni akan bergerak ke utm, tumpang bus utm utk ke kem besut, terengganu for the btn..for the 1st time akan berjauhan dgn aie...gonna miss himm so much...for the 1st weekend kami x dpt bersama...sedih nyer...jumpa lagi next 2 week syg...



mengimbau saat diijabkabul ;)))



muka happy ber2...lalala~~



p/s:off to besut for a week....

review:potong kek







Olla ladies~~

as I mention at previous entry yg mak I mmg nak sgt I pakai warna MERAH instead off white utk persalinan potong kek...wowwwwwwww MERAH MAK NGAH GITUUUUUUUUUUU yea.... actually I mmg x YAKIN utk pakai warna merah, but alhamdulillah its COOLLLLLL hahahaha mmg ramai yg kata I berani utk pakai that color, but it really OUTSTANDING ( to me la).... perasan la I kejap...bluekkkkkkk



so, mari cuci mata anda smua yea ;))))))



the cake+cupcakes


potong kek timeeeee


posing time


zoom sket perantin ni....hehehe


luv u syg...muahhhhh (18sx) hehehe


us ;)))


proposed time:
aie:will u marry me???
ain: I DO....hehehe





p/s: rindu dkt syg sya...huhuhu

Monday, July 18, 2011

review:persalinan jawa

Olla ladies~~

last weekend dpt gmbr dari OP, so, sini saya nak share gmbr time persalinan jawa ;)))



muka I nampak garang...

motif nak tunjuk kasut...hehehe

x pandang kamera yea....

senyum penat dh ni....

pose patah pinggang....



p/s: suka utk mengimbau kenangan kawin...hehehe

off to BTN

Olla ladies~~

actually, dpt surat ni time game SUKUM di utem last week..then hari ni settlekan smua benda... reply email ke pihak yg berkenaan, sediakan baju yg secukupnya, then barang2 nk bawa to btn..

surat rasmi dari universiti,



since saya injured time main netball last week, so dgn slumber je jumpa doktor dkt PKU utk minta escape time kat btn nnt utk aktiviti luar...hehehehe ptg ni pn nak buat sonotron sbb dah 2 kali injured tempat yg sama, so Dr advise utk proceed to sonotron...



kat bawah ni list yg perlu dibawa ketika btn( saya copy paste je...hehehe):


KEPERLUAN DAN PERALATAN
PESERTA PROGRAM TRANSFORMASI NEGARA

(KURSUS MAST/PHD & SUB-KEPAKARAN KE LUAR NEGARA)

A) PAKAIAN :

i) Semasa Pembentangan Kertas Kerja, LDK dan Ujian :

Lelaki :

(a) Baju kemeja putih
(b) Seluar panjang berwarna hitam atau gelap
(c) Sarung kaki
(d) Berkasut

Wanita :

(a) Baju kurung putih
(b) Blaus putih lengan panjang (Bukan Muslim sahaja)
(c) Kain / Skirt panjang berwarna hitam atau gelap
(d) Kasut Hitam (Sandal tidak dibenarkan)
(e) Bertudung / selendang bagi Muslim

ii) Semasa Pendidikan Jasmani dan Kesihatan :

(a) "Track-bottom"
(b) T-shirt berkolar lengan pendek (Lelaki)
(c) T-shirt lengan panjang (Wanita)
(d) Sarung kaki / stokin
(e) Kasut sukan

iii) Semasa Penghayatan Rohani :

(a) Baju Melayu (Lelaki Muslim)
(b) Telekong (Wanita Muslim)
(c) Berkopiah / Songkok (Lelaki Muslim)

B) KEPERLUAN HARIAN (PERSENDIRIAN) :

(a) Tuala
(b) Kain basahan
(c) Berus gigi, ubat gigi, sabun dan lain-lain peralatan mandi
(e) Pisau cukur
(f) Selipar
(g) Ubat-ubatan persendirian
(h) Penyangkut baju
(i) Lain-lain keperluan

Nota : Sila bawa keperluan persendirian yang mencukupi terutama pakaian dan ubat-ubatan kerana pihak urus setia tidak menyediakan peralatan tersebut.



Friday, July 15, 2011

SUKUM

Olla ladies~~

actually, I mmg x nak dh main netball since I nk pregnant kan...tp bila 1st month "cik P" datang, then time tu, mmg x cukup pemain netball utk team UTHM, so I decide to join the game since it happen at utem, melaka...hehehe dpt la rasa hidup seminggu as hubby-wifey...chewahhh perasan bunga2...

pagi2 bila aie p keje, I pn bersiap ke penginapan geng2 netballers smua...kat area mitc..PPU 3 kalau x silap...lupa plak, PPU = ????? hehehe so, habis game, balik rumah, I masak utk en hubby... tp yg sengsaranya, injured kat lutut yg makin teruk...mlm lepas game 1st dgn UiTM, mmg I x blh tido, penat giler...rasa sengal satu badan...then malam esok nyer dh ok...

end up, UTHM dpt tmpt ke-3 dlm kumpulan, so x blh nak masuk suku...but, puas hati sgt main time tu...skrg ni lutut kanan kiri dh sakit..hahaha padan muka...aie ckp, kalau sakit lagi, next year jgn main lagi...hohohoho mana blh, bila main mmg x rasa sakit lgsg kaki ni...hehehhe SUKUM = sukan staf antara universiti malaysia...





p/s: gmbr nnt la I upload....next week busy p BTN pula...

Tuesday, June 21, 2011

review:malam berinai

Olla ladies~~

malam berinai besar we called it bcoz time ni kira mcm pre-sanding I and hubby...buat time lepas isyak around 9pm...ada panggil kompang utk meriahkan majlis...

that night, 1st persalinan baju songket silver+gold...so, the family, relatives both sides merejis or titik inai pada kami....gambar time org merenjis I x letak la yea...hehehe lagi pn gmbr dari OP x siap lagi, ni dari camera cousins I...huhuhu yg penting kena letak gmbar PERANTIN kan???hehe



serius nyer muka aie!!!!!!!


menjeling ke sapa la I time ni???


sorry mutu kamera yg tidak memuaskan...heheheh


dari sisi kiri plak...


candid
lagi....hehehe


lepas baju songket, kami tukar gaun MERAH, but gambr kena tunggu dari OP la yea kawan2 smua...hehehe time pakai baju gaun kami potong kek lagi...lepas tu baru tukar2 baju....pictures mmg NO la...so, kena TUNGGUUUUUUUUUUUUUUUU




p/s:tiba2 rajin, ok la, sudah mau ke ofis....

wordless wednesday

Olla ladies~~

pelamin anganku di waktu malam:))))

Monday, June 20, 2011

happy 1st anniversary

Olla ladies~~


alhamdulillah
genap sebulan kami diijabkabulkan
kawan start thn 2002
couple 2005
then 2011 thn kami bertunang dan berkahwin

doakan kebahagiaan milik kami ber2...i.Allah







p/s:mood rindu pada hubby...huhuhu

review:outdoor sekitar jitra

Olla ladies~~

hari ni mood update gmbr kawin kot...hehehe nak hilangkan rindu dkt hubby, so tgk la gmbr kawin..hehehe mood kawin still ada even dh suam2 kuku....

dlm pkul 4 mcm tu kami p outdoor, that time mmg panas terik...kat perak plak time outdoor tu hujan, so limited la...tp OP kat perak belum lagi upload dkt fb dia...so sabar ek....

OP kat jitra dh upload gmbr, so sya nak share kat kawan2 yea...time tu panas terik, berkerut2 dahi saya tahan panas...mari kita LAYANZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ



1st:tasik darul aman

sengih sepanjang masa, time ni OP pergi dulu, kami turn ke 2


zoom sket,konon tgh sembang, tp saya cuti tgk kamera....ehehehe fotogediks!!!!!!


ni time sampai ke kawasan tgh tasik tu...ya ampun, mmg payah nak keluar dgn high heel, kain leret...sabor je la....


muhsin di jitra, tp mmg panas gilerrrrrrr


abaikan kebuncitan disitu...girdle dh terlari sket...huhuhuhu


saya suka scene niiiiii


ouch, panas mentari di situ yea.....


lepak atas titi..

zoooooooooom skali lagi...


kami dari celah daun2 pokok...

saya yg terlelap kot sbb tahan panas...



di rumah Allah...


depan kedai area pekan cina


jalan2 bersama


area mana x sure la plak....


aie gigih angkat saya...hoyehhhhhhhhhh





last but not least, my family from perak....


aie's side, his family, cousins and relatives...





p/s:x da idea nak update apa lagi...